Αρχική σελίδα
      

Ασκήσεις


Tο αρχείο αυτό περιλαμβάνει ένα συνοπτικό οδηγό του Matlab στα αγγλικά.

Tο αρχείο αυτό περιλαμβάνει ένα m-file που καλείται από ένα Simulink file. Bάζοντας τις μη γραμμικές εξισώσεις στο test.m και τρέχοντας το sys.mdl προκύπτει η απόκριση του μη γραμμικού συστήματος.


Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου θα σας σταλούν ασκήσεις, οι οποίες θα είναι για προαιρετική επίλυση στο σπίτι και για παράδοση/ διόρθωση. Η παράδοση των ασκήσεων πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά σε 2 δόσεις ως εξής:

Άσκηση #1:
Αρχικά, φτιάξτε ένα φάκελο (folder) στον υπολογιστή σας, στον οποίο θα βάλετε μέσα ένα pdf αρχείο με τη λύση τής άσκησής σας. Τον φάκελο αυτό ονομάστε τον με το ονοματεπώνυμό σας, γράφοντας πρώτα το επίθετο και μετά το όνομα, με ελληνικούς χαρακτήρες, προσθέτοντας στο τέλος το: Άσκηση 1 (π.χ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Άσκηση 1). Το pdf αρχείο ονομάστε το όπως θέλετε (καλό είναι, να είναι κατανοητό σε ποια άσκηση αναφέρεστε, π.χ. Άσκηση-1). Στη συνέχεια, όταν θα πατήσετε τον σύνδεσμο Dropbox, τον οποίο θα λάβετε με email, θα κάνετε drag and drop όλο τον φάκελο στο παραθυράκι που θα σας εμφανίσει και θα πατήσετε upload.

Άσκηση #2:
Δουλεύετε ομοίως, παραδίδοντας αντίστοιχο φάκελο (π.χ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Άσκηση 2).

Οι λύσεις των ασκήσεων πρέπει να περιλαμβάνονται σε αρχεία pdf. Εάν τις έχετε σε χειρόγραφη μορφή, τότε θα πρέπει να τις σαρώσετε (σκανάρετε) ή να τις βγάλετε φωτογραφία πολύ καλής ποιότητας και να τις στείλετε ως pdf αρχείο. Εάν η ποιότητα δεν είναι ικανοποιητική, οι λύσεις σας δεν θα ληφθούν υπόψη.

- Επιτρέπεται η συνεργασία αλλά όχι η αντιγραφή.
- Αντιγραμμένες ασκήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη.
- Κάθε σπουδαστής(ρια) πρέπει να παραδώσει τις δικές του (της) λύσεις.
- Η παράδοση των ασκήσεων, μαζί με την τελική εργασία θα ληφθεί θετικά υπόψη στην τελική βαθμολογία του μαθήματος με προσθήκη στον τελικό βαθμό έως και μία μονάδα.

 

        
Διαχειριστής